Porselein versus keramische tegel

Model: HB6000
Grootte: 600x600mm (Aangepast)
Kleur: Wit (Verkrijgbaar in alle uitvoeringen en kleuren)
Materiaal: Keramiek / Porselein
Dikte: 9,5 mm
Waterabsorptie: 0.5%

Productdetails

Als huiseigenaar die in de keus van tegel als vloerbedekking geinteresseerd is, is het belangrijk om het verschil tussen porselein versus ceramische tegel te kennen. Velen van ons kunnen deze termen door elkaar gebruiken, maar onze verkopers zullen denken dat er een verschil tussen hen is. Om u te helpen bepalen welke tegel het meest geschikt is voor uw toepassing, stellen we een lijst samen van verschillen tussen porselein versus keramische tegels.


Productparameter

Model

HB6000

Materiaal

Porselein versus keramische tegel

Grootte

600x600 mm

Dikte

9,5 mm

Waterabsorptie

0.5%

Kleur

Verkrijgbaar in alle uitvoeringen en kleuren


porcelain versus ceramic tileVerschil van porselein versus ceramische tegel

1). Waterabsorptiesnelheid

In feite heeft ASTM een zeer strikte definitie van porselein of keramische vloertegels, die gerelateerd is aan de waterabsorptiecapaciteit van elk materiaal. Om als porselein te worden beschouwd, moet keramiek een waterabsorptie van 0,5% of minder hebben. Dit is de ondoordringbaarheid van keramische waren, maar alleen als het zeer ondoordringbaar is.

2). Tegeldichtheid en duurzaamheid

Porselein is meer geschikt voor intensief gebruik dan zijn neef tegels. Dit komt omdat de kleidichtheid in het porselein hoger is, dus de porie is minder, waardoor het ondoordringbaarder is. Porselein heeft ook een algemene samenstelling, dus het is duurzamer. Dit betekent dat als je keramische wand- en vloertegels in dunne plakjes snijdt, je verschillende kleuren onder het bovenste glazuur vindt, wat anders is dan porselein.

3). Prijsverschil

Tot slot is het uiteindelijke verschil tussen porselein of keramische vloertegels de prijs. Keramische tegels zijn goedkopere keuzes. De gemiddelde kosten van keramiek zijn ongeveer 60% tot 70%.

geglazuurde keramische tegels overlappen elkaar, naast het probleem van waterabsorptie.

De waterabsorptiesnelheid van porseleinen tegels is 0,5% of lager.

Porseleinen tegels zijn harder en duurzamer dan keramische tegels.

Na jaren van verschillen heeft de porseleinen tegelindustrie een speciale belangengroep Certification Authority for Ceramic Tiles (PTCA) opgericht, die keramische tegels als keramiek wil certificeren.

 Hot Tags: porselein versus keramische tegels, fabrikanten, leveranciers, groothandel, goedkoop, korting, prijs

Onderzoek

You Might Also Like